TINKAMA TALPA MIŠINIO SUMAIŠYMUI

Labai svarbi, tačiau kiek apleista tema apie tinkamos talpos pasirinkimą molio tinko sumaišymui – tai yra pirmas etapaskokybiško darbo link.

DYDIS – 25 kg. balto arba rudo apdailinio molio tinko sumaišymui Jums reikės 35 l. talpos kibiro, kitu atveju visas mišinys netilps. Jeigu tinkuojate be spalvos pigmento, tai bėdos kaip ir nėra – likutį galite užmaišyti į atskirą talpą arba vėliau. Bet jeigu tinkuosite su spalvos pigmentu, nebepavyks išgauti spalvos, kurią išsirinkote, viskas turi tilpti vienu metu ir į vieną talpą.

FORMA – atrodo, koks skirtumas, bet maišymo talpos forma turi labai didelę įtaką. Patyręs meistras geba išmaišyti visur ir visaip, kartais su keiksmais, kartais be, tačiau geriausiai mišinys išsimaišo aukštose, siauresnėse talpose. Jeigu Jūsų talpos yra plačios – vonelių tipo, gali tekti maišyti bei brinkinti ilgiau. Blogai išmaišytame mišinyje gali likti sausų mišinio guzelių, kurie trukdys kokybiškam darbui, o jūs prakeiksite ir molį, ir mus, ir save. Šis patarimas yra iš praktikos, tad geriau jau juo pasinaudokite 😊

P.s. maišymui naudojame elektrinį mikserį – pagalys netiks 😊

DANGTIS – kadangi sumaišyti molio mišiniai gali stovėti pora savaičių ir netgi ilgiau, tai labai svarbu juos uždengti, kad neišgaruotų vanduo ir mišinys neapdžiūtų. Patogiausia, kai yra dangtis, bet jeigu Jūsų kibiras be dangčio, galite apvynioti plėvele ar uždengti maišu.

NETIKĖTI RADINIAI – yra buvę situacijų, kai klientai skambina ir sako „ Jūsų tinke yra kažkokių šiukšlių, panašių į siūlus“. Pamename, pirmą kartą, po tokio nusiskundimo perkratėme visą gamybą, sijojome mišinius, žaliavas , pertikrinome žaliavų pakuotes ir t.t. Nieko neradus skambinome kolegoms meistrams ir klausėme ar jie nėra radę. Paskambinus Pauliui, jis sako „Taip randu kartais, pas mane juodos spalvos, -paklausk klientų kokios spalvos pas juos ir kokios spalvos kibiras 😊”. Tai va, rebusas buvo išspręstas – kartais, jeigu plastikinė talpa nekokybiška, o mikserio sraigtai labai aštrūs – gali tiesiog pridrožti į mišinį pačio plastiko.

Taip kad įsigyjant molio tinką, Jūsų pirkinių krepšeliui rekomenduojame ir šį kibirą su dangčiu Pirkti čia

P.s. mūsų veiklos pradžioje, kai patys daug ko nežinojome, buvo dar vienas juokingas nutikimas, bet nebesusijęs su kibiru. Klientai sunerimę siunčia nuotraukas ir sako „ Mes, jau nutinkavome sienas ir žinokite, Jūsų tinke yra kažkokių vabalų“, klausiame ar jie gyvi, sako taip, jie gyvi ir jų nemažai. Klausiame, bet kaip jie galėjo išgyventi mišinio sumaišymą, juk būtų nebegyvi…. klientai teigia nežinantys ir toliau siunčia foto. Eilinį kartą, kad ir kaip nelogiškai skamba ši situacija, bet net praardome keletą molio tinko maišų ir nieko neradę, skambiname Mantui pasiteirauti, ar jis nėra radęs kažko panašaus, o jis ir klausia, „ Kur tinkuoja?“, atsakome, kad Vilniaus centre, o jis sako „Tai kas nenorėtų gerti karštą liepos mėnesio dieną, Vilniaus centre“. Ir, pasirodo, tikrai – pastebėkite, vos tik pradėjus tinkuoti šiltuoju sezonu, dažnai atskrenda ir nutupia įvairios muselės bei vabaliukai atsigerti. Tačiau tinkui išdžiūvus, jie skrenda sau. Tai irgi daug ką parodo apie nekenksmingą molio tinko sudėtį

Sėkmės prie sienų!

Foto – Ligita Lileikė

Sėkmės prie sienų!

Meniu